Mama Africa
28.5.2016

DJEMBETUNNIT

Senegalilaiset instrumentit ovat pääasiassa lyömä- ja kielisoittimia. Kullakin etnisellä ryhmällä on oma musiikki- ja tanssitraditionsa. Rumpujen soittaminen kuuluu oleellisesti musiikkiin ja kullakin rummulla on oma roolinsa. Osaa rummuista pidetään maassa tai kannatellaan jalkojen välissä soittajan istuessa tai seisoessa, jolloin rumpua kannattelee myös kannatinhihna, kuten myös silloin jos rumpua pidetään soittajan toisella sivulla. Osaa rummuista soitetaan yhdellä kädellä ja toisessa kädessä pidettävällä kepillä (kuten sabar-rumpuja) ja osaa soitetaan molemmilla käsillä. Rumpujen kalvot on kiinnitetty paikoilleen nyörityksellä ja puutapeilla. Djembe on pohjasta avoin suurehko maljan tai pikarin mallinen rumpu, jota soitetaan molemmilla käsillä.  Toisinaan djembeen voidaan kiinnittää metallisia helistimiä, jotka tuovat rummun muuten varsin kirkkaaseen ääneen särinää. Djembe on todennäköisesti alunperin djola-heimon käyttämä rumpu. Djembe on ollut  myös ennen kaikkea guinealaisten ja malilaisten malinkejen rumpuna, joka on levinnyt naapurikansojen välityksellä ympäri Länsi-Afrikkaa.

Lisätietoa rumputunneista ja Mama African järjestämästä opetuksesta löytyy “djembetunnit” välilehdeltä.

 Ajankohtaista

28.8.2016

SYKSY 2016

  Syksyn 2016 aikataulut on vahvistettu ja lisätietoa löytyy…


20.8.2016

WORKSHOP SENEGALISSA JOULUKUUSSA 2016

Toteuta unelmasi ja lähde nauttimaan auringosta ja aidon Afrikan tunn…


28.5.2016

AFROTANSSITUNNIT

Afrikkalainen tanssi pohjautuu maanosan tanssiperinteeseen. Afrikka o…


28.5.2016

DJEMBETUNNIT

Senegalilaiset instrumentit ovat pääasiassa lyömä- ja kielisoittim…