Mama Africa
28.5.2016

AFROTANSSITUNNIT

Afrikkalainen tanssi pohjautuu maanosan tanssiperinteeseen. Afrikka on kuitenkin suuri maanosa, jonka jokaisella heimolla on omat perinnetanssinsa, jotka eroavat toisistaan aikalailla ja jokaisella afrikkalaisella tanssilla on oma tunnistettava rytminsä ja muutama liike, joka on tälle tanssille ominaista.

Useimpien afrikkalaisten tanssien liike, rytmi ja tempo alkavat jaloista. Poikkeuksiakin löytyy, esimerkiksi Sabar -tanssiin kuuluu myös hyppyjä ja tanssin liikekieli suuntautuu ylöspäin.

Afrikkalaisessa perinteessä tanssi, rytmi, laulu ja tarinat nivoutuvat toisiinsa mutkattomasti. Tanssien, rummutuksen, laulujen ja tarinoiden kautta tutustutaan samalla myös afrikkalaiseen kulttuuriin.

Afrotanssissa hengitys- ja verenkiertoelimistö pääsee töihin. Tanssi vahvistaa oman keskustan löytämistä; vatsan ja selän lihakset vahvistuvat. Tanssi myös lisää liikkuvuutta ja koordinaatiokykyä.

Mama African afrotunneilla pääset tutustumaan perinteisiin länsiafrikkalaisiin tansseihin.  Tunnit sopivat aloittelijoille ja kaiken ikäisille. Lisätietoa afrotanssin opetuksesta löytyy kohdassa “tanssitunnit”.

 

 Ajankohtaista

28.8.2016

SYKSY 2016

  Syksyn 2016 aikataulut on vahvistettu ja lisätietoa löytyy…


20.8.2016

WORKSHOP SENEGALISSA JOULUKUUSSA 2016

Toteuta unelmasi ja lähde nauttimaan auringosta ja aidon Afrikan tunn…


28.5.2016

AFROTANSSITUNNIT

Afrikkalainen tanssi pohjautuu maanosan tanssiperinteeseen. Afrikka o…


28.5.2016

DJEMBETUNNIT

Senegalilaiset instrumentit ovat pääasiassa lyömä- ja kielisoittim…