Mama Africa
28.8.2016

SYKSY 2016

 

Syksyn 2016 aikataulut on vahvistettu ja lisätietoa löytyy tanssituntien ja djembetuntien omilta välilehdiltä. Tervetuloa mukaan kaikki uudet ja jo kokeneemmatkin tanssijat ja rummuttajat! Rohkeasti mukaan!

 

Muistattehan, että tanssin- ja/tai rummunopetusta järjestetään yksityisopetuksena ryhmille, pienryhmille tai vaikkapa ihan yksilöopetuksenakin. Tanssi- ja/tai musiikkiesityksiä voi myös tilata omiin tilaisuuksiin ja juhliin. Tiedustele lisää osoitteesta: abdoulaye22@gmail.com

 20.8.2016

WORKSHOP SENEGALISSA JOULUKUUSSA 2016

Toteuta unelmasi ja lähde nauttimaan auringosta ja aidon Afrikan tunnelmasta Dakariin Senegaliin talvella 2016-2017. Soitat rumpuja niiden aidossa ympäristössä sekä tanssit kuumia rytmejä innostuneiden dakarilaisten opettajien ja säestäjien ohjaamina. Voit olla vasta-alkaja tai jo asioista perillä oleva – kaikille löytyy paljon uutta opittavaa ja koettavaa. Sinulla tulee olemaan monta eri opettajaa kurssin aikana, mikä lisää opetuksen monipuolisuutta.  Voit osallistua sekä djembe- että afrotanssikurssiin tai vain toiseen sekä valita itsellesi yhden viikon tai kahden viikon pituisen workshopin. Opetusta järjestetään 2-4 tuntia päivässä riippuen valitsemastasi sisällöstä. Vapaa-aikanasi voit tutustua Dakarin sykkivään keskustaan, toreihin sekä yöelämään. Voit pistäytyä legendaarisilla Goréen sekä Ngoren saarilla.

Majoitus järjestetään Yoffin kaupunginosassa, merellisissä tunnelmissa. Ruoka tulee olemaan perinteistä maukausta senegalilaista kotiruokaa eli riisiä kanan/lihan/kalan kera tai kasvisruokaa. Workshopin hintaan sisältyvät majoitus, opetus, ruoka (aamiainen, lounas, päivällinen). Juomat eivät sisälly hintaan.

Hintaan eivät sisälly matkat Suomesta Dakariin ja takaisin, vakuutus (pakollinen), mahdolliset retket ym. vapaa-ajan ohjelma. Huomioithan myös matkustajan pakolliset rokotukset.

Alustava hinta-arvio 1 viikko 600 euroa, 2 viikkoa 800 euroa.

Lisätietoa: abdoulaye22@gmail.com28.5.2016

AFROTANSSITUNNIT

Afrikkalainen tanssi pohjautuu maanosan tanssiperinteeseen. Afrikka on kuitenkin suuri maanosa, jonka jokaisella heimolla on omat perinnetanssinsa, jotka eroavat toisistaan aikalailla ja jokaisella afrikkalaisella tanssilla on oma tunnistettava rytminsä ja muutama liike, joka on tälle tanssille ominaista.

Useimpien afrikkalaisten tanssien liike, rytmi ja tempo alkavat jaloista. Poikkeuksiakin löytyy, esimerkiksi Sabar -tanssiin kuuluu myös hyppyjä ja tanssin liikekieli suuntautuu ylöspäin.

Afrikkalaisessa perinteessä tanssi, rytmi, laulu ja tarinat nivoutuvat toisiinsa mutkattomasti. Tanssien, rummutuksen, laulujen ja tarinoiden kautta tutustutaan samalla myös afrikkalaiseen kulttuuriin.

Afrotanssissa hengitys- ja verenkiertoelimistö pääsee töihin. Tanssi vahvistaa oman keskustan löytämistä; vatsan ja selän lihakset vahvistuvat. Tanssi myös lisää liikkuvuutta ja koordinaatiokykyä.

Mama African afrotunneilla pääset tutustumaan perinteisiin länsiafrikkalaisiin tansseihin.  Tunnit sopivat aloittelijoille ja kaiken ikäisille. Lisätietoa afrotanssin opetuksesta löytyy kohdassa “tanssitunnit”.

 

 28.5.2016

DJEMBETUNNIT

Senegalilaiset instrumentit ovat pääasiassa lyömä- ja kielisoittimia. Kullakin etnisellä ryhmällä on oma musiikki- ja tanssitraditionsa. Rumpujen soittaminen kuuluu oleellisesti musiikkiin ja kullakin rummulla on oma roolinsa. Osaa rummuista pidetään maassa tai kannatellaan jalkojen välissä soittajan istuessa tai seisoessa, jolloin rumpua kannattelee myös kannatinhihna, kuten myös silloin jos rumpua pidetään soittajan toisella sivulla. Osaa rummuista soitetaan yhdellä kädellä ja toisessa kädessä pidettävällä kepillä (kuten sabar-rumpuja) ja osaa soitetaan molemmilla käsillä. Rumpujen kalvot on kiinnitetty paikoilleen nyörityksellä ja puutapeilla. Djembe on pohjasta avoin suurehko maljan tai pikarin mallinen rumpu, jota soitetaan molemmilla käsillä.  Toisinaan djembeen voidaan kiinnittää metallisia helistimiä, jotka tuovat rummun muuten varsin kirkkaaseen ääneen särinää. Djembe on todennäköisesti alunperin djola-heimon käyttämä rumpu. Djembe on ollut  myös ennen kaikkea guinealaisten ja malilaisten malinkejen rumpuna, joka on levinnyt naapurikansojen välityksellä ympäri Länsi-Afrikkaa.

Lisätietoa rumputunneista ja Mama African järjestämästä opetuksesta löytyy “djembetunnit” välilehdeltä.

 25.2.2013

LIITY POSTITUSLISTALLE

Lähetä sähköpostia osoitteeseen  abdoulaye22@gmail.com ja liity postituslistallemme, niin saat aina sähköpostitse infoa järjestettävistä tunneista ja workshopeista.  Samasta osoitteesta voit myös aina tiedustella lisätietoa tai antaa palautetta!10.2.2013

KUTSU MAMA AFRICA ESIINTYMÄÄN TAI OPETTAMAAN

Mama African voi tilata esiintymään konsertteihin ja yksityistilaisuuksiin kuten häihin, polttareihin, pikkujouluihin, jne. Esityksen kesto ja sisältö määräytyy toiveidesi mukaan.  Mama Africalta voi myös tilata yksityisopetusta pienemmille tai suuremmille ryhmille. Mama Africa opettaa länsiafrikkalaista tanssia ja rummutusta ammattitaidolla. Ryhmä tarjoaa myös ikimuistoiset esitykset.  Kysy lisää: abdoulaye22@gmail.com!

 

 

 

 

 

 11.1.2013

MAMA AFRICAN TAPAHTUMAT MUUALLA SUOMESSA

Mama Africalla viikottaiset afrotanssitunnit sekä rumputunnit Jyväskylässä .

Lisätietoa:

mamaafricajkl@gmail.com

tai

www.mamaafricajkl.tk

 

Mama African toiminnasta  Helsingissä lisätietoa:

http://www.mamaafrica.fi

tai

artistedjembe@hotmail.comAjankohtaista

28.8.2016

SYKSY 2016

  Syksyn 2016 aikataulut on vahvistettu ja lisätietoa löytyy…


20.8.2016

WORKSHOP SENEGALISSA JOULUKUUSSA 2016

Toteuta unelmasi ja lähde nauttimaan auringosta ja aidon Afrikan tunn…


28.5.2016

AFROTANSSITUNNIT

Afrikkalainen tanssi pohjautuu maanosan tanssiperinteeseen. Afrikka o…


28.5.2016

DJEMBETUNNIT

Senegalilaiset instrumentit ovat pääasiassa lyömä- ja kielisoittim…